Wednesday, November 21, 2012

Senyumlah Sikit

Bagi krole, kerja "cashier" atau juruwang kedai ni penting sangat kerana beliau berada di barisan yang paling depan sekali dikalangan semua pekerja-pekerja yang ada. Selalunya juruwang kedai ni dipilih berdasarkan personalitinya yang baik, iaitu mesra pelanggan, cekap, tenang menjalankan kerja dan banyak lagilah... senang cakap, luar dan dalam perangainya buat orang sejuk mata memandang je. Tapi? nak dijadikan cerita... krole dan mrs. krole keluar membeli-belah barang keperluan tadi, em...? nama kedai tu malaslah krole nak cerita (biarlah rahsia). Bagi krole kedai tu adalah antara kedai yang terbaik kat pekan beaufort tempat krole tinggal ni. Tapi...?

Bab juruwang yang berkerja di kaunternya yang krole tak boleh nak terima. Perangai memang "ke laut", bungkus barang main hentak-hentak... aduh!!! agak-agaklah... barang tu orang beli so cermatlah sikit kan? dan krole rasa pekerja tadi tu memang tak ada "urat senyum" kot? krole tadi sajalah buat lawak sikit kat kaunter (bagi menceriakan keadaan), tapi... seperti yang krole kata tadi pergh!!! tak ada "respond" beb!!! walhal orang lain yang ada kat situ dah ketawa guling-guling (saja tambah-tambah) miahahaha!!! lepas tu selalunya "cashier" ni bila kita dah bayar "confirm" dia akan kata "terima kasih, datang lagi". Cuba korang teka apa reaksi pekerja tadi lepas krole bayar semua barang tu? ya!!! betul!!! memang tak ada reaksi... hahaha!!! oklah malas nak cerita panjang pasal ni, happy blogging semua.




p/s : senyum itu sedekah~

12 Komen:

Mrs Mikko said...

smua krja pun mst mau snyum....
terutama yg bdepan dgn org..
huhu.. prnh merasa mcm mna tgk dorg layan baaik gila sama yg bepangkat, n yg biasa2 di layan mcm mau tidak mau..

encik cool said...

senyumlah senyumlah wahai cik mek molek..

Nurul Ain said...

setuju..muka mcm nak mintak penampor..
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

ASSOYFINGER67 said...

100 peratus sokong..haha

Crack said...

Mungkin dia tengah sembelit bro krole? Perspektif ni. Haha, kalau jumpa orang macam tuh, buat kita serba salah, especially bila kita senyum kat dia, dia buat dunnow aja...

aiN NaJwa said...

Selalu jumpe cashier mcm tu...!! Panas jugak kan kekadang..tp positive, maybe dia sgt penat mengangkat brg dlm plastik..kuikuikui... :D

Miss Zahirah said...

selalu jmpa cashier cmtu..
klu byr guna duit besar marah..
panas je tgk..
cmpk kelaut je abis citer.. hahaha

cikpjaz said...

sesetengah cashier mmg mcm tu...
mcm tak de reaksi...

SLM..please support pjaz dlm contest iphone5 gdjet impian, tlg KLIK g+ yer diside bar sblh kanan atau di entri =) TQ ^^

shaiful zaidi said...

senyum iTu Baik utk kesihatan...

deqjamucuxx said...

penah jumpe.. bidas sekali "senyum la sikit" terus dia senyum. hensem kot cashier tu ! haha :)

Mummy Adriana said...

Hurmmm benda biasa la yang mummy selalu jumpa! Senyum tu senang je plus dapat pahala sebab sedekah :)

krole said...

to all : huhuhu tu r..kesimpulannya..bila jmpa cashier camni..sound je trus ngee~