Wednesday, March 9, 2011

Mak dan Dapur

Wuahhh!!! baru tiga hari krole duduk kampung rasanya berat badan krole dah meningkatlah!!! hehehe macam mana krole tak kata begitu, asik makan je kat sni hehehe~ yang bestnya semuanya masakan dari mak yang tersayang... realy love it~ Pagi-pagi ni mak buat lempeng perghhh!!! aromanya kat dapur memang boleh membuatkan kaki krole ni goyang ngeee... tadi krole nak bantu mak, tapi mak kata tak payah!!! krole dan ayah langsung tak dibenarkan masuk dapur... lagipun memang dah cara mak, kalau mak terlampau fokus nak menyediakan resepinya, dia tak suka diganggu... pelik tak??? hehehehe...bagi krole biasa je~ alamaks ayah panggillah!!! krole janji nak basuh kereta ayah pagi ni, sory guys and gurlz... krole nak main air dulu yeahhh!!! tapi terima kasih juga krole ucapkan kepada semua member-member yang masih lagi sudi menjenguk blog krole ni, nak krole cakap lagi tak??? korang memang best!!! hehehe... alamak ayah dah marah!!! krole datang ni...!!! sekali sekala kena marah best juga ahaks.

22 Komen:

W said...

haha, w ad lagi 6 bulan lagi kena tinggal dgn mak. ini pun badan dah macam kena pam2. hee~

sarah mohamad said...

sedap nya krole.
bak la sini sket :)

M a W a D D a H said...

amboi krole...seronoknya duk kt kg...mesti makin meningkat berat badan tue...hehehe...

siap ada domo lagi ha kt kek tue...:p eh..kek ea...hehe

Nizam said...

masakan mak memang terbaik...
:)

Bulan said...

wah..krole blik sabah ek?nati blik semenanjung bwk blik buahtangan k.ehee

Wanzi said...

wah best krole dapat dok kg.... memang naik berat badan kalau cuti lama2 dok kampung....

ch!natsu said...

heavennyer blk umah..~~~ huhu

najihah sahami said...

krole...bestnyaa!!jeles laaa...umi mish keje..so, msk tu kurang sikit la hari bkerja ni. xpe2...nanti hujung minggu, mish suh umi mish duk dpur je 24 jam.hahhaa

i am S!L4H.. said...

alamak mcm best je gmba atas tu. ape tu? lempeng ke? asal nmpk cm kek?ngeee

atikNAOshi said...

uihh..nmpak sedap strawberry jem ke ats kek tu???
comey ahhh..nakk!!

btw i'm ur new follower, Krole!!

:)

http://dapurhangitsaya.blogspot.com

.:|kamaryeah|:. said...

mom's cooking is always best...
kan krole..kan?? kan??

Myfrin's story said...

Salam, dik krole. Wah, pulang kampung tau, best kan, hehe....:D

caliph shuriken said...

apasal domo kun serang kek tu? hukk...

latest en3: ~ kreatif & stylo ~

Lagenda said...

baiknya anak!!!

Mintak cake sket!! Lapooo arr!

-Incek Fik- said...

Ok.. memang nampak cantik + comey + sedap giler tengok kek tu. Boleh kecur air liur Fikk ni Krole ngeeheheee..

Nak sikit!

Darimo Roslan said...

sedap kek at atas tuw, my mom used to make lempeng gak... tp dy da xde,..waaaa!!

mengimbau memori betul laa...

blog-tips-kurus said...

makan! makan! mmmmm... best! :-)

chuu said...

tetibe homesick XD

Rie said...

aku kalau balik kampung je sure berat naik banyak dari apa yg aku hilang sblum balik kampung..sadissss!

SyedGraphiX said...

ehhh..ade domo la dkat kek tu XD

diana said...

memang ada setengah mak2 yang bila masak dia tak suka diganggu..
bagi dia tu pengacau je..
mak mertua akak macam tu la..
jadi bila balik kampung memang dia je yang masak..
anak dan menantu goyang kaki je depan tv..hahhahah

Cik Moon said...

waa..best laa tu krole.. dpt balik kg..makan masakan mak..