Wednesday, March 2, 2011

Kenapa Tak Malu Dia Orang Ni?

Adoi......!!!bila krole baca paper sekarangni perghh!....!!tak sah kalau tak dak kes-kes samun,curi,rompak dan yang sewaktu dengannya...tapi bukan kerana kes cikgu berlagak jadi doktor tu ya(i think you know what i mean???)malas nak komen pasal tu~kenapa manusia sekarangni suka mencari rezeki atau kemewahan dunia dengan cara yang mudah contohnya dengan mengikuti MLM ataupun pelaburan dan kadang-kadang tu ada yang sampai sanggup melakukan perkara-perkara yang salah iaitu yang melanggar undang-undang negara dan hukum syarak~tak malukah dia orang ni dengan masyarakat setempat???keluarga???dan yang penting tak malukah dengan Allah~kadang-kadang krole baca paper sekarangni sedih sangat bila mangsa ragut , rompak , samun dan curi ini melibatkan golongan emas ataupun OKU,perghh!!!memang berjiwa binatanglah penyanggak-penyanggak ni.Kenapa tak cari rezeki dengan cara yang betul???

Biar bermandi peluh dan keringat janji perkerjaan itu halal dan berkat disisi yang Maha Esa...ini tidak menyamun sana...menyamun sini...apa salahnya kalau pun melakukan perkerjaan yang ala kadar sahaja,contohnya seperti pungut tin-tin minuman ataupun besi buruk~janji halalkan???krole ingat lagi waktu zaman persekolahan krole dahulu,al-maklumlah krole ni bukan dari latar belakang keluarga yang senang..so bagi mencari rezeki...krole selalu tolong mak mejual stokin dan barang-barang dapur ditamu(pasar malam)...tapi sekarangni mak krole dah ada kedai sendiri dah!!!ahaks...tu yang krole respek sangat kat mak krole ni~respek sangat-sangat!!!!!!,kalau krole kata tak malu waktu tolong mak dulu...bohonglah~ada juga rasa malu..tapi mak selalu pesan kat krole..buat apa nak malu~kita bukan mencuri pon????hehehe~sampai sekarangni krole ingat...kalau difikirkan betul juga?sedangakan pencuri tak malu???tu salah tu...so kita yang buat kerja halal ni buat apa nak malu~fikir-fikirkan ye~




p/s : mak!!!krole nak balik...!!!

14 Komen:

Izbeta Shyah said...

dalam gambar tu, saya terkeliru, sempat jugak si domo tu menyelit ehh.! hihi

pu3mas89 said...

haah btl tue krole.. kita mesti bangga tau dgn ape yg kite buat.. eh eh pic tue comel kot.. mane curik ?? haha =)

syairahmohdanuar said...

huhh..tahu takpe.dgn langgar larinya.ish.berhati binatang betol nie.

♥ Ana Joe ♥ said...

mmg sedih tgok msyrkt skrg..xp paling sedih kalau ada yg mangsa rogol..huh

kejam!

Bulan said...

ntah la wak.manusia skang nk wat pape tak fikir org lain.ikut sedap ati je.last2 menyusahkan org lain dan diri sendiri.

najwa's said...

huhu dunia dah maju. cmni le jdinya..

kay_are said...

ish ish.. polis pun kne??

krole said...

Izbeta=huhuhu..tu r domo ni suke interframe~

krole said...

pu3mas=huhuuh amik kat uncle google je~

krole said...

syairah=tu r wak..angin krole dibuatnye~

krole said...

Ana joe=lagi truk camtu,apa nak jd dorank ni~

krole said...

bulan=sal kurangnya pendekatan diri kepada Allah~itulah jadinya,ilang pedoman~

krole said...

najwa=krole stuju ngan wak~

krole said...

kay=huhuhu tu skadar gambaq je bro~