Saturday, March 26, 2011

Kenapa Hati Ini Sakit

Cinta merupakan perkataan yang mudah disebut, "aku cinta kau", "i love you", "wo ai ni" dan macam-macam lagilah!!! cinta boleh membawa kita kepada kebahagiaan dan sebaliknya sekiranya kita menyalahgunakan cinta aik!!! macam mana tu??? cuba bayangkan anda disituasi ini... anda selama ini setia dengan si dia, tapi tak dak ribut tak dak petir tiba-tiba si dia meminta putus dengan anda tanpa memberikan sebarang alasan yang munasabah~ dan si dia memberitahu anda dengan memesej anda bukan dihandphone tapi difacebook... kalau situasi ini berlaku kepada anda, apakah perasaan anda??? sedih... pasrah... marah... persoalan ini biarlah korang saja yang jawap ye~ dalam bercinta pasangan kenalah ada tolak ansur antara satu sama lain, berilah mereka sedikit ruang untuk masa untuk mereka sendiri, jangan terlampau mengongkong~ kadang-kadang ada yang jawap "itu tandanya sayang", memang tak salah tapi kalau dah 24 jam asyik tanya apa pasangan buat... perghhh!!! boring juga dia kan???

Bila dah boring terlahirlah perasaan marah, itulah punca yang membuatkan pasangan selalu bergaduh~ inilah tak betul itulah tak betul, hinggakan salah sendiri tak nampak, adus apa yang krole mengarut ni??? sory ya geng~ entri agak jiwang pagi-pagi ni, dipendekkan cerita jagalah pasangan anda sebaik mungkin dan hargailah cinta dari mereka~ kerana cinta itu datangnya dari hati yang tulus dan murni.



p/s : napa sakit hati???

16 Komen:

missSenget said...

krole...jangan sakit2 hati.. :)

jum jalan2? hehehe...

Alinkiwi said...

sokong...saya pon ngah sakit hati...=(

blog-tips-kurus said...

hhhmmmm.... sekarang kan ramai doktor love. hihi!! :-)

Zura said...

mengongkong yg melampau boleh merosakkan sesuatu hubungan...so kenalah th cara2 berkawan...

krole said...

miss sengget=wuahhh jom2..nak p mna???

krole said...

alinkiwi=wuahh!!nape ek wak??ce cete~

krole said...

tips=huhuhu...pakar penasihat pon ramai ngee~

krole said...

zura=yes...stuju ngan zura~

eRza farEeha said...

kenapa2...heee..

Zalin said...

betul tu krole..dalam sesuatu hubungan istimewa tu kena ada sikap tolak ansur.

krole said...

erza=hihihi...xdak r wak sje wat suspen~

krole said...

zalin=aha~tol kan bro ngeee~

Aitan said...

followed your blog sweety follow me back pls..xchanges also with links?

krole said...

aitan=wuahh tq~

Alinkiwi said...

coz dapat pakwe yang kongkong giler...even nak cakap ngan dak kelas pon tak leh...

krole said...

alinkiwi=cbe bawak brbincang ngan dia wak~