Tuesday, August 9, 2011

Duit Raya Dari Kerajaan

Seperti biasa masa pagi-pagi macam ini krole akan habiskan dengan membaca suratkhabar online (berita harian online) pergh!!! happy sangat bila terbaca pengumuman yang menyatakan kakitangan awam akan mendapat bonus setengah bulan gaji bagi mengurangkan beban mereka berbelanja dalam musim perayaan ini yeah!!! senangnya dalam hati kalau beristeri dua aik??? silap hahaha!!! tapi yang krole pelik sangat banyak respon dari kakitangan awam yang kurang puas hati dengan pengumuman ini, ada yang kata tak cukuplah, itulah, inilah... aduh... kira oklah tu daripada langsung tak dapat~ kan??? cuba kerajaan tarik balik komfirm menangis-nangis yang komen macam tu hehehe... syukur alhamdulillah ringanlah sikit beban krole kalau dapat bonus tu, boleh tambah baju raya hahaha!!!

Memang tak ada kesedaran sivik betulah krole ni hahaha!!! dapat duit terus shopping hehehe... krole gurau je, kalau dapat bolehlah krole belikan hadiah untuk mak bapak krole kat kampung, sebab tahun ini krole tak dapat balik raya uwah!!!. nak beli apa ya??? em... ok krole fikir-fikir dulu ya... happy blogging semua~




p/s : terima kasih kerajaan!!!

15 Komen:

CiK QiQi said...

biasa la tu krole...mnusia xkn puas ati ngn pe yg depa dpt..syukur la dpt tu..dr xdpt kn....cm swsta ni..lom tntu dpt cm depa..ish..kalo qiqi happy sgt da...

kdg2 kite lpe, wpon kite dpt sikit, kite bsyukur, kite akn rse duit tu mcukupi..

tp ble kite dpt duit byk ne skalipon...xbsyukur, mmg xkn rse kite dpt byk duit..

huhu..pk2 kn le

.: iEyLa :. said...

belikan ayh baju melayu..mak baju kurung...
ok done..hehe...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh nnt simpan sket duit raya tuk saya ye wak..hehe.

Zura said...

atleast kerajaan dapt jugak..macam ktorg yg company kecik nie...xthlah cm ne nk beraya kalau xde bonus raya...sedih...

jaya jr said...

huhu..tambah je baju raye kroel..tak pon guna buat bagi duit raye..hik3

Rain said...

boleh lagi merungut.. kalu tarik balik bonus tu baru diam kot?..

bersyukurlah, jgn padang mereka yang lebih mewah, tapi lihat mereka yang lebih susah dari kita..

tambah2 dalam bulan puasa ni, tgk rmai yang beli juadah byk sgt smp bagi separuh kat kucing sebab tak habis.. nu, yang kat somalia. rmai kebuluran, kemarau, sampai berbuka terpaksa berkongsi 1 pinggan dalam ramai2..

Umie Artoqiemie said...

beli la mak bapak laptop boleh blogging sama ngan KROLE hahah. bernas x area aku?

krole said...

cik qiqi=tol wak...krole stuju sgt~

krole said...

Ieyla = cadangan menarik!!!

krole said...

lm = huhuu mai r umah raya nnt~

krole said...

Zura=huhuhu syukur sgt~

krole said...

JJ = huhuhu tu r~

krole said...

rain=thanks wak~

krole said...

umie=akn d prtimbangkn~

lunaticg said...

Salam.
tahniah kerana dapat bonus. Jangan lupa untuk berbelanja secara berhemah.