Monday, August 26, 2013

Gara-Gara Lama Tak Bersukan

Petang semalam tiba-tiba abang krole telefon... nak ajak main badminton sama-sama. Huh! rasanya lama juga tangan ni tak pegang raket badminton. Kalau dulu selalu juga krole main dan selalu juga join pertandingan badminton ni... tapi... kampung-kampung je. Adalah kenangan manis dulu... pernah menang sekali hahaha! trofi tu krole simpan sampai sekarangni... nanti bila baby Zahrah dah besar bolehlah ayahnya ni bercerita sikit kan? hahaha!. So semalam kitaorang main berempat je... nasib baik main bergu kalau single... pergh! confirm tak larat krole, stamina tak ada hahaha!. 

Lagipun perut ni tak macam dulu... dulu penuh otot sana-sini, sekarangni hahaha! malas nak cakaplah... bayangkan je tembikai bulat tu. Dipendekkan cerita... team krole kalah teruk semalam (dah agak), lepas tu boleh pula krole tergelincir waktu main tu... habis sakit satu badan krole jadinya (terutama kaki dan tangan). Balik tu memang kena basuh dengan Mrs. krole kaw-kaw... tapi... bukan marah tau... tu sayang namanya (nampak comel sangat). Hari ini krole beli benda kat atas tu... hah... panaplek hihihi... baik juga benda ni kan? sejuk dan lega je bila ditampal... Moral of the story, kalau sakit otot tu belilah panaplek hahaha!. Oklah happy blogging semua.



p/s : cakitnye badan ni...

20 Komen:

Liza Izara Fazriel Fahmi said...

saya start pregnant sampai skg dah tak penah bersukan apatah lg bersenam haha. ni nanti klu bsukan balik ntah apala kejadian badan2 ni semua

Addasyuhadadisini said...

berkesan ek..kena try la..adda pun selalu jugak lenguh2 ni..hehehe

Mieza Jhaa K said...

Dulu juara jgk bab badminton ni..badminton dgn larian pecut..fuh! teruja giler..tp skrg semua tu dah tinggal kenangan..Mr.K pun sibuk je nak ajak main badminton..adehh

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza pun dah lama tak main badminton.. kena panaskan badan dulu kot sebelum main badminton tu.. panaflex tu berkesan ke krole?

syuk shusuke said...

dah lama tak keluar peluh camtu kan bro krole :D

puteri airyn said...

Bermain badminton.. memang best.. tapi kena hati-hati..

Farah Waheda Wahid said...

lain kali warm up dulu tau krole... he he he... take care...

Sura Mohd said...

kalau dah lama x main,memang jadi gitu..badan sakit2..dah pekena panaflex..o.k la tu..sura pun dah lama x main badminton..:)

Aku Penghibur said...

mmmg pon kalau dah lama tak bersukan sakit-sakit badan :)

cweet pinky said...

taw takpe , kalaw dah lame tak bersukan then nak stat balek memang payah , CP kalaw 3 hari tak turun training , badan lemau cgt2 dah , apatah lagi kalaw berbulan or bertahun , panaflex ? lepas nih nak cuba la memandgkan selalu jugak saket otot nih ...

Shark Kay said...

adeh..
mmg dh lamo sgt ler tu x bsukan..
kalu nk cepat sembuh pergi ler spa krole..
tu pn kalu mrs.krole kasi ler..
ngeh ngeh ngeh.

akmaL said...

kalau dah lame sgt xbersukan, bile skali main konfem sengal satu badan..sbb tu kne maintain kn :P

mak lagenda said...

Mak pun dah lama giler x bersukan. Now bila org ajak main babminton pun maleh..maleh nak mgidap sakit2 urat pas main.

Che Rosliza Che Mat said...

akak pun dah lama tak main...

Nurul Farahizzati said...

zizie pun dah lama xbersukan nih.. huhu..

PeRdU cINta said...

anda cakap anda buat..terbaiklah mr krole..2 in 1..mrs krole cubit tak..hehehe..

S.K.A said...

ha3..mmg legend la =) ambe pn lama dh xmain bdmintn sejak xcident ni..xthu la cmne nnti..ni nk berdiri pn dh terketar2..kena letak panaplek la cmni hu3

Khai♥Rin : anies said...

biasa la tu.. sy sblm ni pn mcm tu jg tp lps 2-3 bln okey da..

p/s GA tempohari sy da pos sblm puasa... sy x pasti la da smpi or sblk nyer...

el said...

hahah sian krole
tulah asik berblog je malaih beno nak senam..eleh el tu pun mcm lah rajin senam ea hehe

el pun sk gak main badminton
sllu anak2 yg ajak main..
lau main ngan en. hb sllu smash yg bukan2 kt el hehe

dulu ms remaja kan kt kpg..el ngan geng kpg sllu main badminton..smpi el syok kat satu bdk kpg el..tp skun budak tu dah ada famili..hehe

Norhasniza Khalid said...

mama hari-hari bersukan krole, hihi.. turun naik tangga.. lari-lari anak, maklum ler suri rumah.. otot ni dah pejal ni haaaa.... hihi