Sunday, August 11, 2013

Terbaiklah Astro

Sekarangni kebengangan krole dah sampai tahap dewa-dewa peringkat ke-16 dah dengan ASTRO ni. Cuba korang bayangkan... waktu tu korang tengah letih tahap gaban so korang pun menuju ke ruang tamu dan mendudukkan diri kat sofa yang amat selesa bagi korang. Tangan pun mengapai remote astro sekali korang tekan butang power tiba-tiba yang muncul kat kaca televisyen seperti gambar kat atas argh!. Ok! jom jerit sekali lagi argh!. Why astro? why!... rasanya tak pernah lagi krole terlewat bayar bil atau tertunggak sebelum ini.

Tapi perkhidmatan yang diberi hampeh!. Cuba tengok gambar pertama tu, katanya masalah tak ada siaran adalah disebabkan cuaca hujan? aik? krole tengok kat luar tingkap ni terang benderang saja dunia?. Istigfar krole... istigfar...hahaha! tak adalah bengang sangat pun cuma... tak best macam ni, kita bayar so kenalah jaga servise tu... ini tak... krole dah buat laporan kat astro... katanya pihak diaorang akan hantar orang untuk buat pemeriksaan... so tengah tunggulah ni. Waktu-waktu macam ni lah astro nak buat hal... huh! memang terbaiklah astro. Ok! nak layan tetamu dulu, happy blogging semua.



p/s : fail...

10 Komen:

Bo the Nerd said...

alasan tetap sama sebab pakai satelite feed. no improvement. mthly fees tetap nak naik.

BUNDA a.k.a KN said...

masaalah yang sama dimana2...sabo jer laaa..

shameel Iskandar said...

saya pernah beberapa kali alami nasib yg sama. sabarlah bro krole

puteri kasih said...

sabo jelah. Memang masalah yang sama je bro.

PeRdU cINta said...

dugaan lepas berpuasa ni..Allahuakbar..moga pihak tertentu lebih prihatin dan menjaga kredibiliti mereka..semua ada tanggungjawab masing masing..dah pastinya ada jawapan untuk setiap persoalan di sana kelak.. ^_*

Mieza Jhaa K said...

Pernah kena jugak dulu.. rupa-rupanya ada barang kat piring dia rosak..kena tukar seketol.. habis duit pulak RM50!

Sylarius Yusof said...

Servis Astro memang cilake tahap haram jadah. Lambat sikit payment, dia call suruh bayar. Sikit lagi lambat, dia potong. Nak sambung, kena bayar lagi untuk cas penyambungan.

'Pandai' betul Ananda Krishnan ni berniaga yer.

S.K.A said...

harap pihak astro bca ni..btol 2..ramai dh kena mcm ni, kdang kalau angin kuat dtg pn boleh kaco line..pelik jugak..time promote bukan main lg sembang..owhhh astro ku syg

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga pihak astro mengambil tindakan segera.. aiza tak pernah langgan astro lagi setakat ni..

Mia Liana said...

Kak mia yak pakai astro. Kat jb ni mcm2 siaran ada. Malaysia + Singapore + indonesia.... Hihihihi