Tuesday, August 13, 2013

Dah Mula Sakit Perut

Ong gedek... ong gedek... (maksudnya "adoi... sakitnya perut aku). Amboi! katak... lebih-lebih pula kau ya! empunya blog pun tak sempat nak mengadu kau dah mengadu awal-awal hahaha!. Tapi serius beb! sekarangni perut krole asyik meragam saja. Pagi tadi dah pergi klinik... alhamdulillah encik doktor kata tak ada apa-apa masalah yang serius. Mungkin... waktu raya ni kan... macam-macam makanan masuk kat dalam perut so inilah hasilnya... aduh!.

Nasib baiklah hanya krole seorang saja yang sakit perut... Mrs. krole dan baby zahrah relaks saja. Nampak sangat krole yang banyak melantak kalau keluar beraya hahaha!. Ohya! dalam krole kesakitan perut ni nak kongsi juga menu kegemaran krole di hari raya. Cuba tengok gambar kat atas tu... aha! kat sabah benda tu kitaorang panggil sebagai "kelupis". Memang sedap... selalunya menu ni dihidang sekali dengan kuah kacang pergh!. Kalau jumpa benda ni confirm krole sapu habis (kalau mampu) hahaha!. Aduh! perut ni buat hal pula... oklah happy blogging semua.



p/s : jamban!!! i'm coming!!!

12 Komen:

Vee Lea said...

Tahaha. Get well soon bah!! Moral of the story, jangan main masuk saja makanan tu len kali. :P Di sarawak juga ada kelupissss, tapi Vee nda penah makan. Dengar nama saja slalu. Hihihi.

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Hihihi....haaa..makan jer ...raya nih...
Tapi ni kes ke jamban kena byk minum. air milo dgn air kosong...kasi dalam usus cuci betul2...paling lama 2 hari...kurang-kurang sehari...
Get well soon...

Aku Penghibur said...

semoga cepat sembuh, kadang makan banyak mmg cm tu ...wahhh baru tahu tentang kelupis tu

S.K.A said...

he3 bnyak sgt melantak ni =) kelupis ni adik beradik ketupat ke??

Mieza Jhaa K said...

Haa makan banyak lagi..mula la sakit perut..

dear xila said...

biasala kan ghaye 2 ni ry ketiga ritu dh puas skt perut dh huhuhu

puteri airyn said...

Hope cepat sembuh yer..tulah beraya sakan sangat.. hehe..

Kisah Si Dairy said...

memang tak boleh nak control makan time raya nie..hehe

Sura Mohd said...

kalau dah byk buang..byk lg yg boleh masuk..Selamat Hari Raya buat Krole sekeluarga..mesti baby Zahrah byk dpt duit raya..:)

Shaiful Zaidi said...

saya sakit perut raya pertama.

moga krole cepat sembuh..

Mia Liana said...

Uiii makan macam2 tu.... Take care and get well soon..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga cepat sembuh dari sakit perut tu..