Saturday, August 3, 2013

Lagu Lama Menjadi Pilihan

Assalamualaikum semua... eh? dah macam cikgu masuk kelas da hahaha!. Ok! krole tak tahulah kalau korang tapi... bila masuk ke bab lagu raya ni pergh! yang lama selalu menjadi pilihan pertama krole. Tak tahulah kenapa...? bukannya artis sekarangni tak buat lagu raya... banyak yang buat... cuma tak kena kat hati nurani ni, liriknya... muziknya... seperti tak ada aura langsung. Amboi! krole lebih-lebih pula kau ni! hahaha!.

Lagu raya yang lama-lama ni lain sikit feelingnya... boleh kata kebanyakkan lagu yang masih krole minati hingga sekarangni dah jutaan kali... hm... berbilion kali... atau lebih... dah krole dengar. Tak tahu... setiap kali nak dekat raya... confirm nak cari balik, macam mana perasaan krole 20 tahun lalu mendengar lagu-lagu raya lama ni begitulah juga sampai sekarangni."tak lapuk dek zaman".

Lagu yang selalu menjadi pujaan hati ini adalah lagu dari sudirman (balik kampung), P Ramlee (dendang perantau), Anuar Zain feat Elina (Suasana di hari raya), Rafeah Buang (bila takbir bergema). Pergh! memang pilihan terbaik sepanjang zaman bagi krole. Korang pula lagu raya mana menjadi pilihan anda?. Happy blogging semua.



p/s : sekarangni mesti ramai dah guna ringtone lagu raya kan? hahaha~

18 Komen:

shark said...

org lama mmg minat lagu lama ler :p
heheh..
shark mn2 pn suka..
tp yg lama mmg xleh celen yg baru..
nazam lebaran carta nom 1 dlm list shark :)

el said...

dulu mmg bila leh wat ring tone hari raya mmg sakan pas2 xdah..hahaha

mmg lagu raya yg lama2 mmg best xhilang dek zaman..sentiasa freshy hehe

el suka gak lagu yg krole gtau tu..tp lagu syarifah aini..uji rashid..ziana zain..pun best gak

tp byk2 iklan lagu raya yg paling el ingat lagu dr eon proton

hari raya
hari yg mulia
penuh bererti kepada kita
tua muda miskin dan kaya
blablablablabla

betul ke tu lagu eon proton lupa dah ..sbb lama x ada lagu tu lam tv hehe

pjg lah komen iols
kbai

Noor Mala Shahar said...

lagu lama memang best...menusuk kalbu

twisties satu..

Tetamu Istimewa said...

Sememangnya lagu raya dulu mempunyai melodi dan lirik yang sangat mendalam. Tidak seperti lagu sekarang yang tangkap muat.

Norhasniza Khalid said...

lagu lama jugak yang jadi pilihan kan krole.. lagu sekarang, pelik pun ada.. tak sesuai dengan mood kita...

Mieza Jhaa K said...

PALing baru pun lagu Siti je yg ok..selebihnya tak feeling langsung.. lagu lama jgk nenjadi pojaan..

PeRdU cINta said...

yup..keluarlah berapa banyak yang baru pun..sentuhan yang lama lebih terkesan dikalbu..bukan yang baru dan moden tidak best tapi mungkin dari kecil sudah seakan sebati dengan yang vetran dan klasik..hehehehe..apa pun lama..baru..semua meriah..

Nurul Farahizzati said...

zizie duduk dalam jusco 8 jam sehari, dy asyik ulang lagu raya yang sama je.. tak kira la, lama ke, baru ke.. bila masuk kereta, dgr lagu yang sama, menjerit kite nie sebab dah naik jemu dengar.. =.=''

Shaiful Zaidi said...

saya pun minat lagu lama mcm krole..nostalgia..

Addasyuhadadisini said...

adda suka lagu Airmata Syawal..Siti Nurhaliza.. :)

adzairdawati makdara said...

betul tu.. lagu raya lama is the best

Yumida Huda said...

dengar lagu raya..semangat nak raye membuak-buak
beznye dpt mkn juadah ari raye
yumida minat lagu raye yg af tu..bez :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

lagu lama tetap segar di hati.. aiza pun sukakan lagu-lagu raya yang lama.. evergreen gitu..

boni kacak said...

lagu-lagu moden tak ada jiwa raya sangat lah bro..hehehe

Aku Penghibur said...

lagu lama jgk jadi pilihan hatiku :) terutama P Ramlee (dendang perantau) best ..lagu baru tak ada feeling tak best

S.K.A said...

Samalh kita..yg lama ttp pujaan hati..power!! =)

BUNDA a.k.a KN said...

bunda suka lagu2 raya sharifah aini dan jamal abdillah...

iAmCekbolat said...

samalah ! lagu lagu baru sekarang tak ngam la dengan jiwa --'

salam aidilfitri krole dan keluarga !