Wednesday, June 12, 2013

Untuk Baby Zahrah

Alhamdulillah hari ini seawal subuh krole dan mrs. krole dah bangkit dari tidur...  All thanks to my lovely daughter, the one and only...! baby zahrah! hahaha! semangat tak?. Hari ini syukur sangat dari subuh sampai sekarangni mood baby zahrah baik saja, asyik tersenyum dan gelak sakan, hahaha! jangan terperanjat ya? baby zahrah dah pandai ketawa sekarangni. Cuba tengok gambar kat atas tu... hahaha! pandainya anak ayah bergaya bila kena ambil gambar. Walau letih macam mana pun... mengantok macam mana pun... bila terlihat wajah baby zahrah gembira macam tu pergh! memang berbaloi beb!. Syuh...! syuh...! letih dan mengantok pergi kau jauh-jauh.

Syukur sangat... bulan ni... hasil krole berniaga ada lebih sikit, mula-mula krole terfikir nak beli kamera DSLR dengan duit lebih tu (teringin sangat). Tapi rasanya buat masa ini krole tangguhkan sementara sebab mrs. krole cadang nak buat majlis kenduri akikah untuk baby zahrah. Wuah! memang idea yang baik, syukur sangat dapat isteri macam mrs. krole, sebab lelaki ni kalau bab pengurusan duit memang kurang bijak sikit hahaha...! i know because i'am a man. Begitulah pasangan kan? pelengkap antara satu sama lain. So hari nak pergi cari kambing dahulu untuk dijadikan korban akikah baby zahrah, harap-harap jumpa yang krole mampu beli. Moga Allah permudahkan urusan krole sekeluarga, oklah happy blogging semua.


Iklan : "Sila Klik Sini untuk undi krole dalam digi wwwow award sebagai "blogger of the year".


p/s : first time nak beli kambing ni~ 

16 Komen:

Sop said...

wah pandai dah zahrah senyum :)
ada rezeki tu baik di segerakan akiqah :)
moga bertambah rezeki dan boleh angkat DLSR :)

el said...

geram tgk bb zahrah
lg senyum lagi aii geram ok
sib bek jauh sn..lau dkt auntie el dah gomol bb zahrah hahaha

aah krole ada rezeki lebih tu buat yg penting dulu..yg x bape nak penting kendian lah..hehe

kambing ea...aii suka kambing hahahahahaha

AiSyA LiEzA said...

^^ comel je baby.. smga smua urusan dipermudahkan olehNya :)

Farah Waheda Wahid said...

sangat comel ok...

Aku Penghibur said...

alooo comelnya !!!!

Kisah Si Dairy said...

bulatnya pipi tu..geram.

Mieza Jhaa K said...

Dah besar Zahrah.. bagus2...dahulukan mana lebih pnting..

tenku butang said...

2704

Hai.. salam kenal.. =)
done follow sini.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

tenku butang said...

cumeynya baby tu.. putis melepaksss.. molat lak tu.. geremmm

||aLeaSaRa|| said...

yelah comel betul...hah..itulah sebab isteri ni menteri kewangan dalam perkahwinan he3..

PeRdU cINta said...

haaa itu dia baby zahrah...so cute qhalifah Allah ini..dah semakin montel kamu..alhamdulillah..kalau kita bekorban untuk anak apatah lagi untuk sunnah yang dituntut,,insyaAllah suatu saat nanti anak itu tidak akan berkira untuk mengorbankan keinginannya untuk membahagiakan ibu bapanya..percayalah..be good girl zahrah..aunty and uncle always pray grab baby like you..even only
one..amin..

Mia Liana said...

alhamdulillah... rezeki baby ni..

Nurul Farahizzati said...

grrr.. nak gigit baby zahrah yang bambam.. hihihi.. bagus la.. zizie pun tak akikah lagi taw.. haha..

krole said...

to all : thanks yew...hihihi...skngni makin sonok jaga baby zahrah..kalo krole bat lawak pun cam dia dah faham...thanks semua

Nana Liena said...

baby zahrah comel..putih betul..hehe..betul juga..buat mana yg lebih penting..kamera tu inshaaAllah nanti murah rezeki dapat la tu..

S.K.A said...

comel btul beby 2 :)