Monday, September 20, 2010

Super Junior

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger2...mula2 krole ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada member2 blogger yang mengomen dan memberi nasihat serta kata2 semangat kepada krole melalui entri sebelum ini(thanks ya all~),ni yang buat krole makin sayang kat korank semua ni...heeee~so hari ini krole ingin bercerita sedikit mengenai kumpulan "super junior" yang menjadi kegilaan ramai(termasuk krole jgk heeee~)remaja pada masa ini.

"super junior"atau kadang kalanya digelar SUJU atau SJ adalah sebuah kumpulan boy band yang terdiri daripada 13 orang ahli dimana 12 orang ahlinya berasal daripada seoul,korea selatan iaitu Leeteuk (ketua), Heechul, Han Geng, Yesung, Kang-in, Shindong. Sungmin, EunHyuk, DongHae, Siwon, Ryeowook, Kibum dan Kyuhyun(wuahhhh!!!susah nak sebut nama dorank ni) manakala seorang ahlinya pula berasal daripada china iaitu 'han geng' yang dipilih melalui ujibakat yang diadakan oleh SM.Entertainment pada tahun 2001.

pada mulanya "super junior" hanya mempunyai 12 orang ahli sahaja,tetapi pada tahun Mei 2006 ia telah ditambah seorang lagi iaitu 'KyuHyun' menjadikan mereka 13 orang.Super junior telah mengeluarkan 2 buah album dan sebuah single sejak 2005,album kedua mereka yang berjudul don't don mendapat anugerah daripada persatuan industri muzik korea sebagai album paling laris pada tahun 2007.selain itu "super junior" turut memenangi 4 anugerah muzik daripada M.NET/KM Music Festival, 4 anugerah dari Goden Disk Award dan merupakan kumpulan kedua memenangi Artis Kesukaan Korea di MTV Asia Awards selepas JTL(wuahhh terer kan dorank ni???)

krole paling minat mamat ni (shindong) sebab dalam kumpulan "super junior" ni,dia seorang jew yang berbadan besar...namun kalau bab menari..perghhh!!!memang krole respek la(tabik springgg!!!),dan dia ni merupakan penyeri dalam kumpulan ni,kalau tak percaya cuba tengok muzik video dorank ni kat youtube,cuba tengok gelagat dia ni...komfirm tergelak sorang,hehehe~


p/s : mood bertukar menjadi happy...yeahhhh!!!

20 Komen:

Azmi said...

pergh!!!
haaha...azmi tak ikut la perkembangan suju ni.
kawan2 lain ramai yg minat.asyik duk menari suju je...
kah3

RedLife2Love said...

me likes SJ too.. hehe =)

krole said...

azmi=hehehehe~bes per bro...

krole said...

RLL=wuahhhh same r...!!!

Arisa Mihashi said...

bukan ke suju dah keluarkan 4album.ketiga tu sorry sorry, keempat bonamana.takkan dua he,

krole said...

arisa=yups tol wak...sory yer...cme waktu bat en3 ni krole kelam kabut skit...ade keja...sory ya...

khalidahmacambaguss~O_o said...

wow...suka tgk dorang menari...cool je...

krole said...

khalidamacambagus=heeee~sal tu r krole mnt sngat kat dorank ni heee..

Chaon Cornerz said...

makin ramai minat nie.. hahha..

Zaer!! said...

Krole! zaer pernah dengar kumpulan ni..tapi ramai la geng2 die..agak2 kalau gadoh memang xgentar la..;-)

miszAM said...

hoho i loikeee.. minat giler.

krole said...

chaon=hehehe...bro x mntker???

krole said...

zaer=hehehe~kmfrm x lari heeee...

krole said...

miszam=heeee...yeahhhh!!!same r...:p

SiBulan said...

sangat SUKE entri nie..
eheee...
loike them so much!
nk g concert dorg next year!
jom!

krole said...

siBulan=heeee~jom...wak blanjew ek???ngeee...:p

SiBulan said...

lol..
baru ingt nk suh dia blanja...=p

krole said...

siBulan=heeee~no prob...ngeeee...

tim said...

ngee~~
saya minta kyu hyun.
cute gila gila

krole said...

tim=wuahhh!!!mmg pon...gpon dia nice...