Thursday, May 13, 2010

Kebosanan punca mati muda???


Assalamualaikum dan salam satu malaysia tok para sahabat2 blogger(skemala plak)okai,krole nak kongsi ngan korang smua satu topik yang jarang orang nak amik peduli...so bagi yang berminat ngan tajuk post krole kali ni dipersilakanlah membacenye yer...n komen2 a skit,heeee....:)

MENGALAMI perasaan bosan terbukti memberi kesan buruk terhadap kesihatan. Dalam laporan penyelidik dari Kolej Universiti London, kebosanan boleh menyebabkan anda mati pada umur muda.

Walaupun ia tidak mendatangkan bahaya secara khusus, tetapi rasa bosan itu mampu menjadi simptom kepada perilaku bahaya seperti minum minuman keras, merokok, menagih dadah dan mengalami masalah psikologi. Tinjauan itu dijalankan ke atas lebih daripada 7,000 kakitangan kerajaan yang berumur di antara 35 hingga 55 tahun.

Wanita muda didapati lebih mudah berasa bosan manakala mereka yang dilaporkan kebosanan senang mendapat serangan jantung.

“Berdasarkan kajian ini pengkaji menyimpulkan mereka yang kebosanan berpotensi mati muda namun ia bukan pencetus utama,”

krole tak tahu samada benda ni betulke tak..nak kata tak(ade kajian)...jadi "lu pikirlah sendiri"hehehehe...

10 Komen:

reen_sofee said...

huuhuh
alamak!
slalu boring neh!
tak pek.
pas neh tak boring dah!
hehehe

vanilla popsicle said...

wah! habes tu aku mati muda la macam ni. haha :D

cik kuntum said...

hoh? biar betik?cuak neh. :)

*sepantas kilat cik kuntum men-follow saudara kacak ni.ehen3.kenyit mata sk8.keh3. :p

cheximm said...

ok pura-pura tak busan skg =)

Razis said...

makkk aiii..nsb bek aku jd blogger..kalau tak mati cepatla aku

Syahrul Iman said...

pergh..okey..sekarang dah x rase bosan lg..hehe

Sakura said...

sakura: nasib baik ader blog.. kalu tak mesti dah bosan giler..

mimi said...

ello krole....mimi singgh sini juga...

wanes said...

wanes rasa ada betulnya, bila seseorg merasa bosan, fikirannya akan terganggu..

grecek said...

drpd bosan mari kita berkawan...