Friday, May 17, 2013

Kembali Ke Udara

Alhamdulillah akhirnya... setelah sekian lama menyepi kini krole dapat ke udara semua yeah! mesti ramai yang tertanya-tanya kemana hilanganya krole kan? (adakah?) pergh! tak tahu macam mana krole nak mulakan ni... ok! begini ceritanya, tanggal 18 april haritu tak tau macam mana? tak ada ribut tak ada halilintar tiba-tiba laptop krole buat hal aduh! waktu tu terasa macam nak masukkan saja laptop tu ke dalam kuali dan masak kicap hahaha! tekanan beb! waktu tu traffic blog dah semakin meningkat tapi hm... redha saja. So keesokkan harinya krole terus pergi ke satu-satunya kedai repair komputer yang ada di pekan krole ni. Tapi hajat krole nak baiki laptop kesayangan terpaksa krole tahan buat sementara waktu sebab chargenya terlampaulah mahal sangat (tak mampu). Balik rumah saja terus krole masukkan laptop tadi ke dalam kuali dan masak kicap? huhuhu ok! itu gurauan semata-mata, jangan pula ada blogger yang nak resepi kat krole nanti hahaha!.

Ohya! lupa pula nak cerita... selang seminggu dari tarikh laptop krole rosak... kali ini pun tak ada ribut dan halilintar juga... tak semena-mena modem wifi kat rumah krole ni pula rosak... aik? ini boleh membuatkan hati nuraniku ini terbakar!. Hahaha! baru krole nak kumpul duit sikit nak buat modal repair laptop kesayangan tiba-tiba modem pula buat hal aduh! waktu tu rasa macam nak bagi tendangan padu maut saja kat modem tu, tapi... tak buat pun hahaha! nasib baiklah modem tadi masih dalam waranti so dengan mudah pihak TM mengantikkannya... cuma nak ganti tu pun kena ambil masa seminggu lebih... tapi tak baik buruk sangka kan, mungkin diaorang tak jumpa rumah krole kot? al-maklumlah jalan kampung berbelit-belit. So kini masalah krole semua dah selesai... kena banyak berdoa saja agar benda-benda ni tak buat hal lagi. Ohya! terima kasih krole ucapkan kepada semua rakan-rakan yang sudi singgah blog usang ni sepanjang krole tak ada, insyallah jejak korang pasti akan terbalas huhuhu. Ok! nanti krole cerita pasal baby zahrah ya, banyak ni nak cerita, tapi nantilah ya... so happy blogging semua.



p/s : gumbiranya hati dapat online~

12 Komen:

PeRdU cINta said...

alhamdulillah..apa yg berlaku pasti ada hikmahnya..tak dapat update entry blog..boleh fokus pada baby zahrah..bukan cinta beralih arah..tapi Allah tahu mana yg lebih utama..so lps ni story bby zahrah is cooming..hihi..

el said...

welkem back...back la sgt hahaha

Nurul Farahizzati said...

yeahh.. berupdate juga akhirnya... baby sihat x?

BUNDA a.k.a KN said...

padan lah lama menyepi..

puteri kasih said...

welcome back bro krole..moga lepas ni tiada masalah lagi :)

Chekgu Anitt said...

kite pn lame mghilang..
rupenye dia pn hilang gak..
welcome back ya..

Hazmin Hamudin said...

Ni dah dapat laptop baru ke? Hehe

Mia Liana said...

ooonasib dah selesai. laptop yang rosak tu dibaiki atau beli yang baru? hehehhe

Wan Ahmad Izudean said...

oh macam tu,
laptop saya pun prob jugak skrang, panas sket off sendiri.

(nmpak gaya kena tukar la lepas ni) hoho

Sop said...

biasa la cabaran blogger tu bro
family laptop internet
semua cabaran yg perlu diatasi dgn bijasana.. hehhe

Shaiful Zaidi said...

salam Krole...selamat kembali.

Mieza Jhaa K said...

Yeaa akhirnya Krole kembali berblogging...