Tuesday, August 21, 2012

Al-Kisah Raya Ke-3

Hari ini seawal subuh krole dan wife dah bangun dari tidur, bukan apa saja nak kemas-kemas sikit rumah menyapulah, mop lantailah, dan banyak lagilah!!! hihihi seronok juga sekali-sekala macam ni, rasa segar je badan ni, mana taknya segar, awal pagi dah keluar peluh berbaldi-baldi ups??? hihihi... Bila kita tengok rumah kita bersih huh??? terasa berbaloi semua penat lelah tadi yeah!!! yang krole risau cuma isteri krole ni, dia ni jenis yang suka buat kerja rumah??? cuma buat masa sekarangni krole memang larang keras daripada buat kerja-kerja yang berat maklumlah wife krole ni kan pregnant~ 

Lepas mengemas tadi bermulalah aktiviti didapur, kalau area tu je hah!!! krole pula kena dengar cakap isteri krole hahaha!!! tadi kitaorang potong sikit bawang, em.... alamak!!! itu je yang krole tahu... yang lain tu tak tahu apa namanya??? hm??? sebab isteri krole kata dia nak masak kari ayam hari ini, yeah!!! lagipun mungkin ramai member-member datang beraya hari ini.

 Sebut pasal orang datang beraya ni huh!!! kalau cerita pasal anak buah krole yang banyak hingga tak terkira tu wuah!!! memang meriah bila datang beraya segala kerusi, meja, hingga almari dipanjatnya??? hahaha!!! tak tahu kenapa begitu, mungkin diaorang rasa kerusi meja krole ni macam rupa gunung kinabalu kot? hahaha!!! tapi bila krole keluarkan duit raya je pergh!!! sekelip mata bro... beratur dah depan mata, magik... magik... Oklah krole ada kerja sikit ni, so jumpa lagi di entri akan datang, happy blogging semua~




p/s : wuah!!! bersihnya rumah!!! suka-suka!!!

4 Komen:

miz ruha said...

rumah bersih, hati pun senang..=)

ezzyra said...

selamat hari raya

krole said...

Miz=tu r...syok2~

krole said...

ezzyra=camat raye jua~