Sunday, September 2, 2012

Pertandingan Tarik Tali

Rasalah dah lama kot krole tak tengok pertandingan tarik tali ni, nak dijadikan cerita pagi tadi krole temankan wife menghadiri majlis hari keluarga peringkat pendalaman bawah SAN PIMPING, banyak juga aktiviti yang diadakan contohnya seperti pertandingan tiup belon, isi air dalam botol, anyam ketupat, nasyid dan banyak lagilah. Tapi yang menarik minat krole adalah acara tarik tali ni pergh!!! terserlah kejantanan semua peserta yang mengikuti acara ni, hihihi krole tak sempat nak join... sebab pendaftaran dah ditutup so tengok kat tepilah jawapnya ngeeee. Gambar kat atas ni diaorang tengah bersedia untuk menarik tali dengan sekuat hati mereka (jangan sampai putus urat kentut dah hihihi). 

Tarik!!!... tarik!!!... tarik!!! ya begitulah sorakan para penonton waktu itu yang kebanyakkannya terdiri daripada anak para peserta hahaha!!! memang meriah sangat waktu acara ini berlangsung pergh!!! peserta yang menyertai acara ini pun bukan calang-calang orangnya boleh kata diaorang ni layak mendapat gelaran "orang besi" mana taknya sampai nak terputus tali tu diaorang tarik pergh!!! porgh!!! prong!!! (terlebih sudah). Nasib baiklah krole tak join kalau tak... bukan setakat tali tu putus rasanya tangan krole pun ikut terputus hahaha!!! harap-harap dimasa akan datang ada lagi anjuran seperti ini... bolehlah krole ikut hihihi... oklah happy blogging semua~



p/s : tarik!!!

4 Komen:

fahim said...

ni semua untuk blogger ke bro?

Aida Omar said...

aida pernah masuk acara tarik tali peringkat sekolah rendah.. hahaha.. mcm tak percaya siap johan tu. :P best kot tgk gambar krole nie macam meriah je gitu.. semangat pasukan tu yg penting :)

LM said...

Lama x join tarik tali.. Takut tangan melecet

Kalamhati said...

hehe seronoknyee..=)